Politika

Damjanović sve bliži klubu Fronta

Poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović razgovarao je sinoć sa predsjednikom Demokratske narodne partije i jednim od lidera Demokratskog fronta Milanom Kneževićem o mogućem prelasku u poslanički klub Demokratskog fronta, ali i o inicijativi za ujedinjenje DNP-a i SNP-a, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije.
Damjanović sve bliži klubu Fronta
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak nekadašnjih partijskih saboraca, a potom i ljutih protivnika došao je dan nakon što je Damjanović u izjavi za medije uslovio formiranje kluba poslanika Socijalističke narodne partije dogovorom opozicije u Kotoru, ali i utvrđivanjem zvanične partijske politike.

Uslijedio je brzo i Milićev odgovor, koji je juče kroz stav Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP-a Damjanovićeve stavove nazvao ,,stavovima neovlašćenog pojedinca koji ne proizvode nikakve posljedice u SNP-u“. 

Osim razgovora o Damjanovićevom viđenju potencijalnog formiranja kluba Socijalističke narodne partije, njegovom eventualnom prelasku u klub Demokratskog fronta, razgovarano je i o ideji grupe podgoričkih funkcionera SNP-a i DNP-a o ujedinjenju te dvije partije u jedan politički subjekat - rekao je izvor Pobjede blizak Kneževiću, ali i Damjanoviću.

Pregovore sa Damjanovićem potvrdio je lider DNP-a Milan Knežević sinoć u kratkoj izjavi za Pobjedu.

„Imali smo konstruktivan sastanak. Vodili smo razgovore o mogućim zajedničkim aktivnostima naših ideološki sličnih političkih grupacija”, rekao je Knežević za Pobjedu ne otkrivajući više detalja.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika