Društvo

KOVAČEVIĆ: Iz budžeta deset miliona eura za opremu KCCG

Državnim budžetom za narednu godinu predviđeno je da za nabavku savremene opreme u Kliničkom centru Crne Gore bude opredijeljeno deset miliona eura, kazala je direktorica te ustanove Crne Gore Zorica Kovačević.
KOVAČEVIĆ: Iz budžeta deset miliona eura za opremu KCCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštila gostujući u emisiji “Žiža”na TV Pink, nabavka savremene opreme doprinijeće podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite pacijenata.

“Mi ćemo se podruditi da u ovih nekoliko nedelja napravimo specifikaciju neophodne opreme i da tokom januara zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Fondom za zdravstveno osiguranje raspišemo javni poziv i nabavimo opremu, jer bez savremene opreme i ulaganja u kadar nema kvalitetnog zdravstenog sistema, ni zadovoljstva kod pacijenata”, kazala je Kovačević.

Kovačević je napomenula i da su smanjene liste čekanja, te da najviše njih čeka na ERT dijagnostiku. Najavljuje da će taj problem biti riješen u narednih nekoliko mjeseci.

“Očekujem da ćemo do marta to svesti na optimalan nivo, da više nećemo imati prigovore za liste čekanja”, saopštila je Kovačević.

Portal Analitika