Politika

IO GO SNP: Rezultati izbora ne odražavaju slobodnu volju građana

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke narodne partije, u proširenom sastavu, održao je u Podgorici sjednicu na kojoj su analizirana izborna i postizborna dešavanja u Crnoj Gori.
IO GO SNP: Rezultati izbora ne odražavaju slobodnu volju građana
Portal AnalitikaIzvor

Konstatovano je da rezultati izbora 16. oktobra ne odražavaju slobodnu volju građana, jer su, između ostalog, održani u uslovima opterećenim manifestacijom afere državni udar.

Kako je saopšteno Portalu Analitika sa sjednice, ocijenjeno je da izborni rezultat koalicije Ključ nije bio na nivou očekivanog, niti je postignut ključni cilj – promjena načina vladanja i diskontinuitet sa pogubnom ekonomsko-socijalnom politikom DPS-a na državnom nivou.

-Izvršni odbor se zahvaljuje svima koji su glasali za naš predizborni savez, a posebno članovima i simpatizerima SNP-a, koji su kampanju dominantno iznijeli na svojim plećima. Izvršni odbor je podržao odluku opozicionih poslanika o bojkotu parlamenta do potpunog rasvjetljavanja afere državni udar od strane nadležnih pravosudnih organa, kao i zahtjev za ponavljanjem parlamentarnih izbora, kao optimalnog modela za izlazak iz opšte političke i sve dublje socio-ekonomske krize u Crnoj Gori. Izvršni odbor je podržao sve aktivnosti Opštinskog odbora SNP-a Budva, vezano za formiranje nove vlasti u tom gradu- ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, Izvršni odbor u potpunosti podržava predlog za manjinsku podršku koju je za novu vlast u Kotoru tražio Opštinski odbor SNP-a i njegov predsjednik dr Branko Baćo Ivanović.

-Ciljevi koji se time žele postići su potpuno razvlašćivanje DPS-a, odnosno striktno poštovanje principa depolitizacije i profesionalizacije u lokalnoj upravi, kao i u svim preduzećima čiji je osnivač ili u njima ima vlasnički udio Opština Kotor. Shodno Statutu SNP-a, jedini ovlašćeni za razgovore o novoj vlasti u Kotoru su Opštinski odbor SNP-a Kotor i njegov predsjednik Ivanović, a svaki drugi iznijeti predlog, odnosno pojedinačni stav ili mišljenje u javnosti - predstavlja istupanje neovlašćenog pojedinca i ne proizvodi nikakve obaveze za SNP i Opštinski odbor u Kotoru- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika