Odbojka

OSCG uručio nagrade najboljima; PAJKOVIĆ: Potrebna podrška države

Na današnjoj svečanosti uručenja godišnjih nagrada najboljima u odbojci, predsjednik OSCG Cvetko Pajković osvrnuo se na postignute rezultate i napomenuo da su ambicije za 2017. velike i da je pored dobre volje, za realizaciju zacrtanih planova, neophodna i podrška države.
OSCG uručio nagrade najboljima; PAJKOVIĆ: Potrebna podrška države
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Po odluci predsjedništva Odbojkaškog saveza, najbolji odbojkaš u domaćem prvenstvu je Nikola Lakčević, najbolja odbojkašica u domaćem prvenstvu za ovu godinu je Milana Rovčanin, dok su najperspektivniji odbojkaš i odbojkašica Milutin Pavićević i Katarina Budrak. Njima su u prisustvu brojnih zvanica uručene nagrade na svečanosti koja je upriličena u kompleksu Verde.

oscg8

Osvrćući se na rezultate iz 2016. godine, Pajković je kazao da su željeli da muška seniorska reprezentacija obezbijedi plasman na prvenstvo Evrope, ali da nažalost momci nijesu uspjeli u tome.

oscg7

- Igrali su još jednom u Svjetskoj ligi, i dešava se to u sportu, samo set je nedostajao da se ponovo nađu na završnom turniru - kazao je Pajković.

On je naglasio da je pun pogodak bilo učešće ženske seniorske reprezentacije u Evropskoj ligi.

oscg3

- Ogromno iskustvo koje je veoma pozitivno uticalo na kasnije kvalifikacije za prvenstvo Evrope u kojima djevojke nijesu mogle do baraža, ali trend napretka je evidentan - ocijenio je Pajković.

Predsjednik OSCG je podsjetio da su tokom protekle godine sve mlađe selekcije igrale na balkanijadama, ukupno šest ekipa, i dodao da su najviše obradovale juniorke sa osvojenim bronzanim odličjem.

oscg2

On je takođe istakao da je na klupskoj odbojkaškoj sceni prisutno sve više ženskih klubova, isto tako sve manje muških, te da je malo novca na raspolaganju, a mnogo problema.

- U domaćem prvenstvu Budvanska Rivijera je osvojila duplu krunu , Luka Bar titulu, a Galeb kup u ženskoj konkurenciji. Srećom, u završnici godine obradovale su nas pobjede u CEV kupu. Budvanska Rivijera i Luka Bar su pobjedama obezbijedile sljedeći krug u Evropi, a Jedinstvo Bemax se dostojno oprostilo u debitantskom nastupu - podvukao je Pajković.

oscg4

Kazao je i to da je OSCG ove godine posjetio i predsjednik Evropske odbojkaške konfederacije, Aleksandar Boričić, veliki prijatelj Crne Gore i crnogorske odbojke.

- Ono sa čime takođe želimo da se pohvalimo je da crnogorska odbojka ima Jugopetrol Ligu mini odbojke za djecu od 9 do 12 godina koja broji 42 ekipe i 500 djece. Zamah kao obaveza za sve nas da ga iskoristimo i pretočimo u nešto još veće, uz veliku zahvalnost našim prijateljima iz Jugopetrola - naveo je Pajković.

oscg5

On je dodao da je za neke veće rezultate na međunarodnoj sceni, pored ljubavi i entuzijazma prema odbojci, potrebno vrijeme, veliki rad i novac.

- Ambicije za 2017. su velike. Želimo da nas bude sve više, da budemo još bolji, ali moramo da budemo realni i da znamo da je za sve planove potrebna podrška države. Finansijski nestabilni, nećemo moći da uspostavimo sistem koji želimo - zaključio je Pajković.

Ana Popović

Portal Analitika