Zanimljivosti

Nove tehnologije: Kompanija HEX ovogodišnji dobitnik MATA nagrade

Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije - MANT ovogodišnju nagradu MANT Tech Award (MATA) za doprinos u popularizaciji i razvoju novih tehnologija u Crnoj Gori je dodijelila komaniji HEX d.o.o. iz Podgorice, saopštili su Portalu Analitika organizatori.
Nove tehnologije: Kompanija HEX ovogodišnji dobitnik MATA nagrade
Portal AnalitikaIzvor

MATA nagrada se dodjeljuje pojedincima ili institucijama koji su u prethodnoj godini dali značajan tj. izvrstan doprinos razvoju i popularizaciji novih tehnologija u Crnoj Gori,  uključujući inženjerski i naučni aspek. Može se dodijeliti za životno djelo ili doprinos u periodu. 

HEX d.o.o ima preko 30 godina tradicije i iskustva. Dala je vrijedan doprinos razvoju inženjerstva i tehničke kulture u Crnoj Gori, specijalno u oblastima Elektronike, Automatizacije tehnoloških procesa  i usluga i primijenjenih Informaciono Komunikacionih Tehnologija (ICT-a). Spisak orginalnih rešenja ove kompanije je impozantan. HEX d.o.o. je bila i predstavlja izvrsnu školu inženjera iz koje su proistekli renomirani crnogorski stručnjaci u ovoj oblasti. Trenutno zapošljava devet inženjera, magistra i doktora nauka. 

Nagradu je uručio prof. dr Radovan Stojanović, predsjednik MANT asocijacije, i član Borda direktora EuroMICRO, Evropske asocijacije za ICT i Mikroelektroniku,  na  svečanosti u povodu 5to godišnjice rada MANT-a, prestižne naučno-tehnološke asocijacije sa sjedištem u Crnoj Gori.  

Portal Analitika