Društvo

Oprezno zbog poledice i smanjene vidljivosti

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza.
Oprezno zbog poledice i smanjene vidljivosti
Portal AnalitikaIzvor

 

Oni navode da u višim predjelima ima poledice i savjetuju pažljiviju vožnju preko mostova, na nadvožnjacima i u tunelima.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Podgorica - Kolašin, u mjestu Mioska, zbog radova na zaštiti kosine, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje - Budva, na dionici Brajići - Lapčići i Ugnji - treća traka Obzovica, saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz semaforsku signalizaciju.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Saobraćaj će, zbog miniranja na stopi mosta Moračica auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, biti obustavljan ne duže od 30 minuta u terminu od osam do deset i od 12 do 14 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3, dionica Podgorica - Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put M-2 Risan - Perast, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu R-12 dionica Petrovići - Vraćenovići - Deleuša zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-18 Šćepan Polje - Plužine, zbog istražnih radova u tunelima, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

MINA

Portal Analitika