Društvo

Danas protest Unije Sindikata zbog vladinih mjera

Unija slobodnih sindikata (USSCG) organizovaće danas protest na platou ispred zgrade Skupštine, zbog Vladinih mjera ekonomske politike.
Danas protest Unije Sindikata zbog vladinih mjera
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković je najavio da će ukoliko i pored protesta poslanici usvoje Vladine mjere ekonomske politike da će organizovati novi protest.

"Na kojem ćemo tražiti ostavku te Vlade. Sad je samo na građanima da daju odgovor da li su zadovoljni mjerama ekonomske politike Vlade", poručio je Keković za TV Vijesti.

On je uoči sjutrašnjeg protesta rekao da USS nije vodio ozbiljne pripreme "jer sve što se dešavalo bilo je iznenadno i nismo očekivali".

"Novi premijer (Duško Marković) je u inauguracionom govoru rekao da će se nova Vlada baviti poboljšanjem standarda zaposlenih i građana. To što se desilo proteklog vikenda nas je zateklo. Odmah nakon toga zbog početne konfuzije oko tih mjera i nakon što smo shvatili da veliki dio tih mjera će ustvari direktno uticati na umanjenje standarda zaposlenih odlučili smo da se tome suprotstavimo", kazao je Keković.

 

Portal Analitika