Abiznis

Evidentirano pet primjedbi u okviru kampanje “Budi odgovoran”

U okviru kampanje “Budi odgovoran” ove sedmice je evidentirano pet primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.
Evidentirano pet primjedbi u okviru kampanje “Budi odgovoran”
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti prilikom kontrole prodavnice u Bijelom Polju, firme Autoteretna u sklopu mini marketa Dejana u Podgorici i prodavnice peciva u podgoričkom Bloku pet.

Od ukupno pet pritužbi, koliko ih je evidentirano od ponedjeljka, dvije nijesu dobile odgovor, a odnosile su se na nelegalno rentiranje vozila i zagađenje.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Mina biznis

Portal Analitika