Društvo

Na donatorskoj aukciji prikupljeno 5000 eura za pomoć Javnoj ustavi Komaski most

Na donatorskoj aukciji novogodišnjih jelki koju je organizovala kompanija Merit internacional 22. decembra u hotelu Hilton prikupljeno je skoro 5.000 eura za pomoć Javnoj ustanovi Komanski most za opremanje posebnog odjeljenja za brigu o ljudima sa teškim autizmom.
Na donatorskoj aukciji prikupljeno 5000 eura za pomoć Javnoj ustavi Komaski most
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija Merit internacional organizovala je humanitarnu aukciju u saradnji sa crnogorskim modnim kreatorima koji su dizajnirali jelke i donirali ih kao pomoć štićenicima Komanskog mosta u čast jubileja 40 rada i postojanja te ustanove.
 
Jelke su kreirali Marina Banović-Džuver, Slobodanka Seka Martinović, Dejana Lukić, Jelana Roganovic - Đurić, Ibrahim Vukelj, Srđa Lubarda, Sanja Bobar, Aleksandar  Dado Jovanović i Sanja Matijević.

U ime  kompanije ,,Merit“  goste je pozdravio direktor Mert Caliskan. Kompanija je, kako su saopštili,  ovaj događaj organizovala da bi Crnoj Gori uputili poruku da ,,u ovoj zemlji žele da vode posao na opšte dobro“. Čaliskan je zahvalio prijateljima Merita koji su se odazvali pozivu da učestvuju u aukciji naglasivši da je Merit uvek inicinaro i podržavao društveno-odgovorne akcije.

Cilj akcije je da se skrene pažnja na probleme sa kojima se suočava društvo čiji smo dio kao što su teški uslovi poslovanja ustanova koje se brinu o ranjivim kategorijama  i da pošaljemo poruku da će naše prisustvo u Crnoj Gori imati višestruke pozitivne posljedice, naveo je Čaliskan.
Direktor JU ,,Komanski most“ Vaselj Dušaj, uz zahvalnost na donaciji, podsjetio je da JU ,,Komanski most“ trenutno zbrinjava 112 korisnika s težim smetnjama u intelektualnom razvoju koji, pored intelektualnog deficita, imaju i pridružene poremećaje, te im je u znatnoj mjeri mjeri otežano funkcionisanje i socijalna integracija.

Dušaj je istakao da Komanski most njeguje otvorenost za svaku saradnju čime se proširuje krug subjekata koji angažovanjem doprinose unapređenju kvaliteta rada  ove institucije. JU ,,Komanski most“ će 28. decembra obilježiti 40 godina postojanja i rada. Tim povodom otvorićemo odjeljenje za teške oblike autizma u novom paviljonu čiju adaptaciju u vrijednosti od 35. 000 eura je donirala turska agencija za međunarodnu saradnju TIKA, rekao je  Dušaj.

Direktor Komanskog mosta istakao je značaj akcija poput humanitarne aukcije Merita navodeći da sve dok postoje firme poput onih koje su učestvovale u aukciji Crnoj Gori se smiješi budućnost.
 
“Dobro djelo se dva puta osjeti. Jednom kada se učini, jednom kada se osjete djela učinjenog dobra”, poručio je Dušaj.

U programu je učestvovao i glumac Slobodan Marunović koji je nagrađen  aplauzom za recitovanje  stihova Vita Nikolića. On je najavio  da će, zajedno sa Slobodanom Kovačevićem, kantautorom uskoro upriličiti predstavu, a novac će biti usmjeren JU ,,Komanski most“.

U aukciji su učestvovali Erste banka, Luštica bey, Turistička organizacija Podgorice, Teh live, hotel Sato, Krulex, Direkt media, Swislion, Aerodromi Crne Gore, Montegroprevoz Budva, Prima Podgorica, MNE Magazin, Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju, Lutrija Crne Gore, Zetatrans, Azmont medija, Hipotekarna banka i druge. 

Portal Analitika