Društvo

CDPR organizuje besplatno Savjetovalište za odvikavanje od pušenja

''Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizuje besplatno Savjetovalište za odvikavanje od pušenja za one koji su zainteresovani da prestanu sa pušenjem i na taj način se odviknu od jedne od najtežih bolesti današnjice - bolesti zavisnosti'', navodi se u saopštenju CDPR-a.
CDPR organizuje besplatno Savjetovalište za odvikavanje od pušenja
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali vrijeme u kojem će se održavati časovi u njihovom Savjetovalištu poklapa se sa nastupajućim Blagim danima, tj. božićnim i  novogodišnjim praznicima, pa je to još jedan razlog da časovi budu besplatni, a istovremeno se prijavi što više duvanskih zavisnika. 

''Svih ovih godina želja CDPR-a je bila, a i dalje je, da što više pušača, kako u Podgorici, tako i cijeloj Crnoj Gori ostavi duvan i pušenje, a time sačuva svoje, kao i zdravlje svojih najbližih. Iz tog razloga želimo da u našoj državi u nastupajućoj 2017.godini zaživi i konačno poslije više od dvanaest godina počne da se poštuje Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kako bi na taj način bilo što manje oboljelih osoba od posljedica konzumiranja duvanskih proizvoda'', ističe se u saopštenju.

Prema njihovim navodima tretman po kojem se radi na odvikavanju od pušenja u CDPR-u, je metod profesora iz SAD-a Vejn Mek Farlanda i traje sedam dana tj. pored pripremnog časa sadrži još pet časova odvikavanja od pušenja. 

''To je metod koji kod nas i u našem regionu, ali i u cijelom svijetu daje najbolje rezultate kod problema ostavljanja duvanskih proizvoda. Pripremni čas će se održati po dogovoru sa polaznicima u kancelariji CDPR-a u KIC-u „Budo Tomović” u Podgorici, stim da se zainteresovani za tretmane odvikavanja od pušenja mogu prijaviti tokom naredne nedjelje (ponedjeljak 26 do petak 30.decembar) u 18 sati na telefon CDPR-a: 069 530 666'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika