Crna hronika

Veselin Mujović ostaje u bolnici

Pritvorenik Veselin Mujović, otužen za prevaru bivšeg visokog funkcionera će do daljnjeg ostati na Odjeljenju kardiohirurgije Kiničkog centra Crne Gore, gdje je u petak prevezen iz spuškog zatvora zbog lošeg zdravstvenog stanja, kazao je za Pobjedu njegov advokat Mikoš Vuksanović.
Veselin Mujović ostaje u bolnici
Portal AnalitikaIzvor

- Odmah po prijemu u Klinički centar Mujoviću je rađena ablacija odnosno elektrofiziološko ispitivanja rada srca zbog ozbiljnog poremećaja ritma. Ljekari su naložili strogo mirovanje do ponedjeljka, kada će na konzilijumu odlučiti kako i šta će preduzeti povodom njegovog zdravstvenog problema – kazao je advokat Vuksanović.

On je naveo i da zbog teškog zdravstvenog stanja Mujovića ljekari razmatraju mogućnost da odustanu od ugradnje stentova i razmišljaju o varijanti klasične operacije. Mujović je, kako kaže njegov branilac, na ukazivanje ljekarske pomoći upućen zbog učestalog bola u grudima i gubljenja svijesti.

On je napomenuo i da upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja svog branjenika nije u mogućnosti da spremi adekvatnu odbranu.

Navodi i da je vrlo upitno u kakvom zdravstvenom stanju će Mujović dočekati sljedeće suđenje, koje je zakazano za 11. januar naredne godine. Mujović je u pritvoru od 17. februara zbog sumnje da je od bivšeg funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića uzeo 890.000 eura kako bi mu pomogao u tužilačkim istragama koje se vode protiv njega. On se tereti i da je prevario i uzeo 20.000 eura od oca Lazara Rađenovića Ljuba kako bi pomogao njegovom sinu koji je bio u pritvoru zbog sumnje da je u pet budvanskih afera oštetio budžet opštine. Kako se sumnja, Mujović je pokušao da uzme novac i od nekadašnjeg menadžera opštine Budva Aleksandra Tičića, od kojeg je tražio 100.000 eura da bi uticao na Tužilaštvo da ga izbrišu iz optužnice u predmetu ,,Košljun“, ali je on to odbio. Mujoviću i članovima njegove najuže familije odlukom Osnovnog suda tokom maja oduzeta je imovina u okviru finansijske istrage. On je u Osnovnom sudu kategorično negirao sve navode optužnice, tvrdeći da je cijeli proces hajka protiv njega jer je ,,dostavio dokaze Tužilaštvu za slučajeve iz Budve“. (Pobjeda)

Portal Analitika