Fudbal

Mojs: Malo je falilo da dođu Bejl, Sesk i Kros

Bivši menadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojs izjavio da je želio da dovede Gareta Bejla i Kristijana Ronalda na Old Traford.
Mojs: Malo je falilo da dođu Bejl, Sesk i Kros
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je u sezoni 2013/14 vodio ’Crvene đavole’, a njegov mandat koji nije trajao ni godinu dana, neki su nazivali potpunim promašajem, dok drugi tvrde da nije imao dovoljnu podršku kluba.

“Kada sam došao na Old Traford moja prva želja bio je Bejl. Osjetio sam da bi on bio pravi igrač za ’Crvene đavole’ i borio sam se da ga dovedem iz Totenhema, sve do posljednjeg minuta. Mi smo ponudili više od Reala, 100 miliona funti, ali on je već odlučio, želio je samo u Madrid. Zbog toga je Totenhem bio prinuđen da prihvati manju ponudu, koja je i kao takva bila svjetski rekord", otkriva Mojs. 

Na njegovom spisku bio je i sadašnji fudbaler Čelsija Fransesk Fabregas, kao i njemački reprezentativac Toni Kros. 

"Nadali smo se do posljednjeg dana, ali Barselona nije željela da ga (Fabregas) pusti. Već sljedeće ljeto je otišao u Čelsi. Za dovođenje Tonija Krosa sam se lično dogovarao sa njegovim agentom, ali ponekad ste tako blizu prelaska, a onda se razočarate, kao u Seskov transfer koji je bio veoma blizu“, izjavio je sadašnji menadžer Sanderlenda. 

On takođe kaže da mu je legendarni ser Aleks Ferguson rekao da će Kristijano Ronaldo sigurno napustiti Real Madrid i vratiti se na Traford. 

“Ser Aleks Ferguson mi je rekao da uvijek postoji šansa da Ronaldo zaigra ponovo za Mančester Junajted. Ne znam da li bi ova pojačanja napravile neku razliku, ali sam sigurna da bih tada radio sa uspješnim timom". 

Bivši menadžer Evertona, poslije Junajteda preuzeo je Sosijedad, ali se ni tu nije proslavio. 

Sada se sa Sanderlendom bori za opstanak, a na 'Boksing dej', u ponedjeljak, igraće upravo protiv bivšeg kluba u Mančesteru.

Portal Analitika