Protokol

Marković čestitao Božić: Samo sloga doprinosi daljem napretku Crne Gore

Premijer Duško Marković čestitao je Božić svim vjernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, a čestitku je uputio i nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom Iliji Janjiću.
Marković čestitao Božić: Samo sloga doprinosi daljem napretku Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori želim da božićne praznike provedu u miru, ljubavi i blagostanju“, navodi se u saopštenju  Markovića.

Premijer  je kazao i da duboko poštuje misiju Katoličke crkve i njenih vjernika u našoj zemlji, kao jednog od oslonaca tradicionalno skladnih međunacionalnih odnosa, na čemu je Crna Gora oduvijek temeljila svoje viševjekovno trajanje.

„Samo sloga, tolerancija i njegovanje dijaloga kao univerzalne odrednice hrišćanskog učenja mogu i u današnjem vremenu doprinositi evropskim vrijednostima i daljoj izgradnji i napretku Crne Gore. Uvjeren sam da će na tim moralnim i etičkim načelima katolički vjernici u našoj zemlji i Rimokatolička crkva u Crnoj Gori, zajedno sa pripadnicima svih ostalih vjeroispovijesti, i u budućnosti graditi otvoreno i tolerantno društvo kojem težimo“, naveo je  Marković, uz želju da božićni praznici donesu mir, radost i blagostanje u sve domove u Crnoj Gori.

Portal Analitika