Oni dolaze: Nikola Stanišić mladi majstor karatea

Kada smo poslednji put pisali Nikoli Stanišiću, ovaj mladi, perspektivni karatista bio je vlasnik 16 medalja i to devet zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane. Taj tekst objavljen je 15. aprila ove godine.
Oni dolaze: Nikola Stanišić mladi majstor karatea
Portal AnalitikaIzvor

Danas se, u vitrinama porodice Stanišić nalazi 27 medalja, od toga 17 zlatnih. Nikola je još jednom pokazao da posjeduje vanserijski talenat i da se Crna Gora ima čemu nadati i radovati, makar kada govorimo o karateu. Osim fenomenalnog talenta, ovaj sedmogodišnjak pokazuje disciplinu i posvećenost, što ga svrstava u grupu sportista profesionalaca. Nikola ovu godinu, završava kao aktuelni državni prvak za kategoriju 2009. godište, u katama pojedinačno. Na poslednjem tradicionalnom takmičenju ,,Kup Oslobođenja“, održanom 4. decembra u Podgorici, osvojio je dvije zlatne medalje, uklučujući i apsolutnu kategoriju. Pored toga, zajedno sa dva klupska druga u kategoriji Kata tim, osvojio je srebrnu medalju. Uspjesi u karateu, nisu uticali da ovaj izvanredni momčić, popusti u učenju.

On nastavlja da niže fenomenalne rezultate, pa je i u školi jedan od najboljih. Još samo da učiteljica zaključi ocjene za prvo polugođe, pa Nikola ide na zasluženi odmor do februara. Nikola kaže da dosta vremena provodi kod babe i dede, u Ulici Nikole Lopičića, koja je već iznjedrila jednog od najuspješnijih crnogorskih karatista - Mijata Vojvodića, vlasnika više od 150 medalja. Podsjećamo, Stanišić je rođen 13. maja 2009. godine, a karateom se bavi nešto više od dvije godine i ima plavi pojas.

V.P.

Portal Analitika