Politika

Budva: Krapović predsjednik opštine, Carević na čelu SO

U Budvi je sinoć dogovoreno formiranje vlasti po sistemu rotacije. Kandidat Demokrata Dragan Krapović biće predsjednik opštine u prvom dvogodišnjem mandatu, a predstavnik DF-a Marko Carević trebalo bi da preuzme funkciju prvog čovjeka Budve u drugom dvogodišnjem mandatu.
Budva: Krapović predsjednik opštine, Carević na čelu SO
Portal AnalitikaIzvor

Podjela ostalih funkcija u gradu biće urađena naknadno. Na lokalnim izborima 16. oktobra, od 33 odbornička mandata Demokratska partija socijalista osvojila je 12, Demokrate sedam, Demokratski front sedam,  koalicija Bura budi Budvu (SNP-Demos) dva i koalicija Budva mora jedan mandat.

U lokalni parlament ušle su i Crnogorska demokratska unija sa tri mandata i Socijaldemokrate koje će zastupati jedan odbornik.

Sistem rotacije na čelnim funkcijama na snazi je u Herceg Novom. U tom gradu DPS i Izbor u januaru će zamijeniti funkcije, pa će DPS dobiti mjesto predsjednika opštine, a Izbor predsjednika Skupštine opštine.

Rasformiran Opštinski odbor Pokreta za promjene

Predsjedništvo Pokreta za promjene saopštilo je da je isključilo iz stranke Stevana Džakovića zbog, kako su naveli, djelovanja suprotnog politici stranke i javnog iznošenja neistina i diskreditovanja PzP u vezi sa formiranjem vlasti u Budvi, što je nanijelo štetu ugledu i kredibilitetu stranke. Za koordinatora PzP u tom gradu imenovana je Valentina Tadić, dosadašnja potpredsjednica OO.

- Predsjedništvo PzP poziva Džakovića da vrati odbornički mandat koji je dobio na listi DF na prethodnim izborima u Budvi - saopštili su iz te stranke.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika