Politika

DPS: Smanjiti budžetska izdvajanja za političke partije

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, podržalo mjere Vlade Crne Gore za nastavak finansijske konsolidacije i planirani budžet za 2017. godinu.
DPS: Smanjiti budžetska izdvajanja za političke partije
Portal AnalitikaIzvor

„Predsjedništvo je sugerisalo da poslanički klub DPS, na već zakazanoj sjednici Skupštine Crne Gore, pokrene inicijativu za izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih subjekata i političkih kampanja, kojima bi budžetska izdvajanja za parlamentarne partije bila smanjena sa 0,6 odsto na 0,5 odsto. Predsjedništvo DPS je izrazilo uvjerenje da će takav prijedlog naići na podršku svih stranaka u crnogorskoj Skupštini, čime će dati značajan doprinos racionalizaciji budžetske potrošnje“, saopštili su iz DPS-a.

U kontekstu efikasnog funkcionisanja lokalnih vlasti u crnogorskim opštinama, Predsjedništvo DPS je sugerisalo svojim opštinskim odborima da formiraju koalicije koje proizilaze iz političkih principa i koncepta koalicione vlasti na državnom nivou, dodali su.

„Predsjedništvo DPS je na sjednici usvojilo i politički plan aktivnosti za lokalne izbore koji će biti održani tokom 2017. godine.

Sjednica Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista biće održana početkom februara 2017. godine, odlučilo je Predsjedništvo DPS“, zaključili su u saopštenju.

Portal Analitika