Protokol

Brajović: Mnogo je spona između naroda Turske i Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa, kojom prilikom je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Turske u procesu evroatlantskih integracija Crne Gore.
Brajović: Mnogo je spona između naroda Turske i Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Najbolju potvrdu te podrše predstavlja rana ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u turskom parlamentu. Na sastanku je istaknut značaj redovnog parlamentarnog dijaloga u okviru naših ukupnih odnosa, kao i očekivanje skorašnjeg susreta Parlamentarnih grupa prijateljstva Crne Gore i Turske.
 
''Mnogo je spona između naroda Turske i Crne Gore. Brojna dijaspora, crnogorski studenti u Turskoj, konačno i stalni uspon u ekonomskoj saradnji, dodatno obogaćuju dobre odnose naših zemalja, naglasio je predsjednik Brajović'', naglasio je predsjednik Brajović. 

On je ambasadoru Galipu izrazio saučešće povodom terorističkog napada 10. decembra i istakao uvjerenje da će se Turska uspješno izboriti sa izazovima sa kojima se suočava poslednjih godina.

brajovic-al-ulama

Predsjednik crnogorskog parlamenta primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Ujedninjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori Hafsu Al-Ulamu. 

Brajović je istakao da su zahvaljujući kontinuiranom angažmanu ambasadorke Ulame značajno unaprijeđeni odnosi i učvršćene veze Crne Gore i Emirata. Na sastanku je istaknuta odlična saradnja na političkom, kulturnom i ekonomskom nivou, sa akcentom na značajne investicije Emirata u našoj zemlji.  Oproštajna posjeta bila je prilika da predsjednik Brajović uputi pozdrave predsjednici Federalnog nacionalnog savjeta (Skupština UAE)  dr Amal Abdulah Al Kubajsi, uz želje za uspješnom saradnjom parlamenata dviju država.

Portal Analitika