Abiznis

USSCG: Pridružite se protestu u ponedjeljak ispred Skupštine

Povodom mjera za sanaciju javnog duga i budžetskog deficita, koje je predložila Vlada Crne Gore, Unija slobodnih sindikata Crne Gore, je na jučerašnjoj sjednici najužeg rukovodstva, donijela odluku da održi protest dan pred zasijedanje Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz USSCG-a.
USSCG: Pridružite se protestu u ponedjeljak ispred Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

''S obzirom da se predložene mjere nalaze na dnevnom redu sjednice Skupštine zakazane za
utorak, 27.12.2016. godine, Unija slobodnih sindikata Crne Gore uputiće apel poslanicima/cama da ne daju svoj glas za mjere koje dodatno ugrožavaju i onako već urušen standard građana. Imajući u vidu da je Vlada Crne Gore bez prethodnih konsultacija sa socijalnim partnerima usvojila pomenute mjere, kao i činjenicu da teret pogrešno vođene ekonomske politike ponovo pada na teret zaposlenih i građana'', ističe se u saopštenju. 

Unija slobodnih sindikata Crne Gore je uputila javni poziv svojim članovima, kao i građanima, da stanu u odbranu svojih prava. 

''Iskažite solidarnost sa kolegama kojih se ove mjere tiču i pridruže se protestu koji će se održati: 26.12.2016.g. (ponedeljak) u 14h na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore'', zaključuju iz USSCG-a.

Portal Analitika