Region

Bivši lider pokreta "1389" novi savjetnik u Vladi Srbije

Portparol desničarskog pokreta „1389“ Miša Vacić objavio je na društvenim mrežama da je počeo da radi kao savjetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.
Bivši lider pokreta "1389" novi savjetnik u Vladi Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Vacić je za Insajder.net potvrdio da su ga prije dva mjeseca pozvali da radi, ali nije želio da kaže čiji je to bio prijedlog. Kako prenosi taj portal, Vacić je rekao da ga je za poziciju savjetnika kvalifikovalo „iskustvo od 15 godina u borbi za očuvanje srpske teritorije na Kosovu“.

Miša Vacić osuđivan je zbog diskriminacije LGBT populacije, držanja oružja i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

On je 2013. pravosnžno osuđen između ostalog i zbog toga što je, dok je bio član desničarskog pokreta, pozivao na nasilje ako bude organizovana Parada ponosa. Kako je navedeno u presudi, Vacić je osuđen zbog štampanja i širenja propagandnog materijala - 229 naljepnica s tekstom „Nećemo gej paradu, hoćemo patriotsku vladu“ i davanja prijetećih i uvredljivih izjava medijama.

Na pitanja Insajder.neta da li je sada, kao državni službenik, promijenio stav i po pitanju LGBT populacije, Vacić nije imao komentar.

Fotografije u zgradi Vlade Srbije Vacić je u međuvremenu uklonio sa društvenih mreža, ali nije uklonio fotomontaže i uvredljive poruke upućene LGBT populaciji, migrantima te predstavnicima opozicionih stranaka.

Izvor i foto: N1 Beograd/Insajder.net/ Instagram

 

Portal Analitika