Politika

Daka spaja DF i SNP u Nikšiću

Demokratski front i Socijalistička narodna partija izaći će zajedno na izbore u Nikšiću naredne godine, dogovoreno je u vrhu DF-a i SNP-a, saznaju Dnevne novine iz više izvora.
Daka spaja DF i SNP u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Cilj Demokratskog fronta je da okupi sve opozicione snage u Nikšiću, a dogovor sa Socijalističkom narodnom partijom je samo početak jer se očekuje da ovom savezu priđu i Demokrate, Socijaldemokratska partija, GP URA, ali i Demos.

Nakon ovog dogovora u Nikšiću, uslijedila je ekspresna podrška DF-a SNP-u u Kotoru. Front je, naime, odlučio da podrži manjinsku vlast partije Srđana Milića.

Osim Demokratskog fronta, snažan zagovornik stvaranja jedinstvene opozicione liste u Nikšiću je i tamošnji biznismen Miodrag Daka Davidović, koji je bio glavni ključ dogovora Fronta i SNP-a, pod čijim patronatom su i održani pregovori prije nekoliko dana. On je i glavna garancija da će za ove izbore opozicija imati dovoljno novca za predizbornu kampanju.

Davidović slovi za glavnog finansijera kampanje DF-a na nedavnim parlamentarnim izborima. Kako su Dnevne novine ranije pisale, on je za djelovanje Fronta i medijsku logistiku uglavnom preko Vijesti, uložio oko dva miliona eura.

On je i dalje spreman da ulaže u crnogorsku opoziciju i pomaže djelovanje Demokratskog fronta, što potvrđuje njegov angažman na povezivanju Fronta i SNP-a uoči izbora u Nikšiću koji bi trebalo bi da budu održani krajem februara ili početkom marta naredne godine.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika