Crna hronika

Dan objavio snimak skrovišta vođe kavačkog klana

U blizini kuće Kotoranina Radoja Zvicera, koji važi za jednog od vođa „kavačkog klana“, nalazi se posebno skrovište, pokazuje video-snimak dostavljen redakciji Dana.
Dan objavio snimak skrovišta vođe kavačkog klana
Portal AnalitikaIzvor

Radi se o objektu dobro skrivenom u obližnjoj šumi. Ulaz je maskiran lažnom šahtom koja je prekrivena travom i lišćem, kako bi izgledalo da se radi o kanalizacionom otvoru.

Na snimcima se vidi kako nekoliko mladića ulazi u skrovište ukopano 15 metara ispod zemlje.

Kada su pomjerili poklopac vidjele su se stepenice, a unutra podzemni hodnici.

Iz hodnika se ulazi u prostoriju u kojoj se vide ćebe, jakna i druge stvari.

S obzirom na to da se svi ovi predmeti još nalaze u objektu, jasno je da ga policija nije otkrila, jer bi u suprotnom predmeti bili izuzeti zbog DNK analiza.

Građani su u blizini skloništa viđali nepoznate ljude za koje pretpostavljaju da su obezbjeđivali podzemni objekat koji datira još iz doba bivše SFRJ.

Policija je u više navrata pretresala objekte koje koristi Zvicer i o tome obavještavala javnost.

Prije tri mjeseca pripadnici Posebne jedinice izvršili su pretrese u kućama, automobilima i drugim objektima koje koriste bezbjednosno-interesantne osobe Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Dragan i Predrag Knežević, Srđan i Borislav Jurišević i Igor i Aleksandar Đurišić. Ta akcija je, kako je saopšteno iz policije, izvedena u cilju rasvjetljavanja više krivičnih djela ubistava počinjenih u Kotoru, u Budvi, Baru, Podgorici, Novom Sadu i u Beogradu. Pribavljena je naredba od istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, a onda se u najvećoj tajnosti krenulo u pretrese, i to na dva lokaliteta Kavač i Vidikovac. Tada nije otkriven ovaj podzemni prolaz.

U izvršenim pretresima tada su pronađeni i izuzeti predmeti koji su bili upućeni na dalje vještačenje, a to su dva pancira, više mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica, garderoba, tehnički uređaj takozvani „dron”, tehnički uređaj ometač telefonskih signala, ručna radio-ve- za i drugi tehnički uređaji za audio-vizuelno snimanje.

Izvor: Dan

Portal Analitika