Abiznis

Otpremnine za 56 radnika - 816.860 eura

Radnici Novog duvanskog kombinata koji su se prijavili za otpremnine – njih 56, trebalo bi da budu isplaćeni 1. februara naredne godine, za što je potrebno 816.860 eura, navodi se u Vladinoj informaciji o rješavanju pitanja otpremnina preostalih radnika ove kompanije.
Otpremnine za 56 radnika - 816.860 eura
Portal AnalitikaIzvor

U ovom dokumetu je objašnjeno da će kompletne uštede u Ministarstvu poljoprivrede biti preusmjerene za isplatu otpremnina ovih radnika. Takođe je ocijenjeno da je neophodno formirati nadzornu komisiju koja bi pratila realizaciju investicije, kako na postojećoj lokaciji na kojoj je pokrenuta proizvodnja, tako i na novoj gdje se započelo sa radovima izgradnje nove fabrike.

U informaciji se navodi da bi do kraja decembra trebalo da bude završeno montiranje čelične konstrukcije fabrike na novoj lokaciji.

- Sredstva za panele su uplaćena i isporuka iz Italije se očekuje do kraja godine. Investitor predviđa da će do kraja februara 2017. biti montirana cjelokupna hala. Do sada u izgradnju nove fabrike uloženo je 2,5 miliona eura, dok vrijednost cijele investicije iznosi 7,2 miliona, uz mogućnost uvećanja zbog očekivanih dodatnih radova. Nakon montiranja hale, koja će se završiti do kraja februara, u toku marta planiran je dolazak novih mašina čije će montiranje trajati najmanje 60 dana. Nakon toga će započeti probni rad - stoji u informaciji

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika