Politika

DF čeka ostatak opozicije do Nove godine

Predsjedništvo Demokratskog fronta juče se, i pored najava, nije izjašnjavalo o platformi koju je ponudila građanska opozicija.
DF čeka ostatak opozicije do Nove godine
Portal AnalitikaIzvor

Umjesto odgovora koji je najavljen na prošloj sjednici najvećeg partijskog organa, Demokratski front je zatražio od lidera Ključa, Demokrata i Socijaldemokratske partije da kažu jasan stav o platformi DF-a.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, na sjednici predsjedništva DF-a je dogovoreno da će na odgovor građanske opozicije čekati do Nove godine, a da će nakon tog roka početi samostalno djelovanje koje uključuje organizaciju protesta kao i druge vidove vaninstitucionalne borbe.

Predsjedništvo DF-a je na prošloj sjednici donijelo zaključak da će odgovoriti na platformu građanske opozicije, ali se prema izvoru Pobjede od tog odustalo zbog nekorektnosti predstavnika građanske opozicije koji su usmenim putem saopštili Frontu da je njihova platforma neprihvatljiva.

- Insistiranje na platformi DF-a kao i odbijanje da se odgovori na platformu Ključa, SDP-a i Demokrata znači da je kraj jedinstvenom djelovanju opozicije i da će svako krenuti svojim putem - pojasnio je izvor iz Demokratskog fronta.

U platformi Demokratskog fronta ostatku opozicije ponuđena je opozicioni parlament i opoziciona vlada koji bi pregovarali sa DPS-om oko izbornih uslova.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

 

Portal Analitika