Politika

RADULOVIĆ: Rusija preko Crne Gore upozorava Srbiju

Rusija na primjeru Crne Gore hoće da demonstrira sve ono što će se dogoditi Srbiji ukoliko krene prema Evropi i NATO-u, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović.
RADULOVIĆ: Rusija preko Crne Gore upozorava Srbiju
Portal AnalitikaIzvor

Izjavu načelnika grupe za balkanske zemlje Ruskog instituta za strateška istraživanja, Nikite Bondareva o organizaciji novog referenduma o državno-pravnom statusu Crne Gore na kojem bi bila preispitana odluka iz 2006. godine, Radulović tumači kao „zasipanje smećem“. Bondarev je na predavanju moskovskim studentima rekao da je ubijeđen da bi rezultat novog referenduma bio „zajednička država Crne Gore i Srbije“.

Radulović smatra da te „ideološke natruhe i trabunjanja nijesu ozbiljna priča“.

- Oni nas neprekidno zasipaju glupostima i zahtijevaju od nas da o tome razmišljamo kao da je to ozbiljna stvar. Kao što njihovi saveznici u Crnoj Gori nijesu ozbiljni političari, tako ni te njihove ideološke natruhe i trabunjanja nijesu ozbiljna priča - kaže Radulović i dodaje da smo „iznenada postali bitni tipovima iz raznih fantomskih udruženja“.

Radulović vjeruje da je Rusija „digla ruke“ od Crne Gore i da im nijesmo toliko bitni, već da Moskva preko Crne Gore pokazuje Srbiji i, u manjoj mjeri, Republici Srpskoj šta bi ih sve moglo snaći ukoliko krenu ovim putem.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika