Košarka

Predsjednik Panatinaikosa mora u zatvor

Predsjednik Panatinaikosa Janis Alafuzos, ogorčeni i glasni neprijatelj vlasnika Olimpijakosa Vangelisa Marinakisa, osuđen je na godinu dana zatvora zbog kršenja grčkog Zakona o privatnosti.
Predsjednik Panatinaikosa mora u zatvor
Portal AnalitikaIzvor

On je osuđen zajedno sa novinarom Kirjakosom Tomaidisom pred kirminalnim sudom u Pireju, poslije tužbe koju je podnio upravo Marinakis.

Alafuzos je izdavač dnevnog lista Katimerini, ali i osnivač i vlasnik SKAI grupe koja kontroliše televiziju SKAI, kao i tri radio stanice. Ovo je, inače drugi put da je Alafuzososuđen zbog istog prekršaja na zatvorsku kaznu, prošlog puta bio je osuđen na 16 mjeseci.

Predsjednika Panatinaikosa je već neko vrijeme u fokusu grčkih vlasti. U avgustu ove godine tužiulac za organizovani kriminal Panajotis Atanasiju naredio je da se zamrznu sve Alafuzosove nekretnine i bankovni računi, nakon što su nadležni organi ustanovili da je utajio porez.

Alafuzos je zajedno sa navijačima i bivšim igračima 2012. godine osnovao Panatinaikosovu alijansu koja je u septembru iste godine postala većinski vlasnik ovog sportskog društva.

Portal Analitika