Region

Vučić: Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je snaga Srbija što ne mijenja svoju politiku.
Vučić: Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti
Portal AnalitikaIzvor

- Nisam od onih što kad ode u Moskvu govori jedno, a kad ode u Vašington govori drugo. U Moskvi kažem da smo mi na evropskom putu, u Vašingtonu kažem da nećemo da uvodimo sankcije Ruskoj federaciji. To je naša politika - rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je rekao da Srbija MiG-ove 29 iz Rusije dobija "potpuno besplatno", a da će platiti samo rakete (vazduh - vazduh i vazduh - zemlja) koje želi da ima.

On je rekao da će sa nabavljenim MiG-ovima Srbija moći da zaštiti "gradove, sela i mostove", ali da nema namjeru da vodi bilo kakve ofanzivne ratove i sukobe.

- Mi smo ovo uradili bismo zaštitili našu djecu i da bismo im garantovali budućnost. Mnogo smo srpskih glava izgubli - rekao je premijer Srbije.

On je dodao da je on MiG-ove 29 tražio u više navrata od predsjednika Rusije Vladimira Putina, zato što "brine o budućnosti Srbije".

"Naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine više neće doživjeti", rekao je Vučić i dodao da je Srbija mnogo naučila iz svojih grešaka i da ima drugačiju i bolju budućnost.

 

Portal Analitika