Abiznis

Radunović podržava smanjenja izdvajanja za partije

Ministar finansija Darko Radunović izjavio je da su u slučaju većih izdvajanja u budžetu za partije i parlament morali ispoštovati zakon.
Radunović podržava smanjenja izdvajanja  za partije
Portal AnalitikaIzvor

"Mi imamo zakonsku obavezu da partijama, institucijama tačno u određenom procentu na projektovani budžet za 2017. rezervišemo sredstva. To su budžetski korisnici i mi smo morali poštovati Zakon“, kazao je on.

Dodao je da imaju najavu da će se u Skupštini djelovati amandmanski i da će se davanja koja su propisana budžetom 0,6 za političke partije biti smanjena na 0,5.

„Ja nemam ništa protiv i mislim da je to dobra amandmanska promjena i za posljedicu bi imala neku uštedu od skoro 900 hiljada eura. Mi moramo poštovati Zakon ako bude amandmanskih prijedloga i promjena, smatram da Ministarstvo finansija treba da potvrdi sve gdje se mogu napraviti neke uštede," kazao je Radunović.

Radunović za TVCG je rekao i da je budžet odraz trenutne ekonomske realnosti.

Odgađanjem isplate dječjeg dodatka na godinu uštedjeće se oko 1.650.000 eura, kaže Radunović uz napomenu da se ne ukida ono davanje koje dobijaju djeca na osnovu materijalnog obezbjeđenja porodice:

"Davanja dječjeg dodatka se ne ukida samo se odgađa na godinu. Radi se o 31.00 euro to je bilo predviđeno da se da djeci roditelja koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Sva ostala davanja koja su predviđena Zakonom su na snazi i primjenjivaće se. Na žalost zbog stanja u kojem se nalaze javne finansije reducirali smo mnoge finansije, a među njima je i ta," kazao je on.

 

Portal Analitika