Sci/Tech

"World of Tanks" novine za 2017. godinu

"World of Tanks" je igra koja se stalno razvija i mijenja a prethodnog vikenda na WG Festu su pored održavanja Champions Rumble eSports događaja ljudi iz Wargaminga najavili i šta nas sve to može očekivati u 2017. godini – rebalansiranje postojećih grana i uvođenje novih vozila, Tier IX i X laki tenkovi, drugačija mehanika za artiljeriju, poboljšani matchmaking su samo neke od bitnih stvari.
"World of Tanks" novine za 2017. godinu
Portal AnalitikaIzvor

Nova vozila

Već su u najavi dva premium vozila Strv S1 švedski lovac na tenkove i Object 252U sovjetski teški tenk. Ali mnogo bitnije izmjene očekuju standardna vozila. Kod Njemaca će stići dva potpuno nova teška tenka VK100.01P (Tier VIII) i Mäuschen (Tier IX), a na vrhu tog dijela će ostati naravno Maus. Ono što je zanimljivo jeste da će ostati i VK 45.02 (P) Ausf. A i VK 45.02 (P) Ausf. B a kod njih će na Tier X doći novi tenk koji će jako ličiti na sadašnji VK 72.01(K) (premium tenk koji su dobijali igrači za kampanju). Takođe VK 45.02B će dobiti bolji oklop sa strane i na kupoli, dok će mu biti oslabljena donja ploča. VK 45.02 A će dobiti bolji frontalni oklop i moći će više da podigne i spusti top. Srednji tenkovi VK 30.01 (D), VK 30.02 (D) i Indien-Panzer će postati mobilniji, dok će Indien-Panzer, Panther I i Panther II dobiti bolje karakteristike topa. S druge strane će Tiger (P) i Tiger I, kao i njima slični tenkovi dobiti bolje oklopljenu kupolu, E-75 će dobiti poboljšanje karakteristika topa, dok će na E-100 biti poboljšana penetracija AP granata (sada je samo 235mm).

Kod Japanaca će projmene biti kod teških tenkova – O-I Experimental će postati sporiji (kao O-I), dok će O-I imati oslabljen oklop sa zadnje strane. O-Ho će dobiti bolje karakteristike topa. Ipak glavna promjena se odnosi na Type 4 i Type 5 teške tenkove koji će dobiti na mobilnosti jer su sada zaista prespori a izgleda da će dobiti i topove koji pucaju HE granate što će biti vrlo zabavno.

Kod Amerikanaca su izmjene dosta manje i odnose se pijre svega na prespore lovce na tenkove T28 Prototype, T28 i T95 koji će dobiti na mobilnosti.

bc

Promjene u matchmakingu

Jedna od stvari na koje igrači stalno kukaju je matchmaker, sistem koji vas stavlja u nasumično izabran tim i najčešće je kukanje “kako meni baš da zapadnu ovi nesposobni u timu”. Iako se još ne najavljuje da će matchmaker raditi po sistemu neke statistike ili vještine neke promjene će biti izvedene:

*Biće zabranjeni vodovi vozila koja se razlikuju za više od tri tiera.
*Bolja raspodjela vozila u timu će omogućiti da bude mnogo manje brzo izgubljenih ili dobijenih partija. Sada se dešava da jedan tim ima značajno više vozila jednog tipa u odnosu na drugi pa će to biti regulisano.
*Artiljerija će biti limitirana na najviše tri vozila po timu.
*Laki tenkovi – sada će laki tenkovi biti prošireni do Tier X novim vozilima što će značajno uticati na cijelu dinamiku igre. Još uvijek se ne zna koja će sve vozila biti i kako će biti raspoređena ali su za sada otkriveni T-100 Laki (sovjetski), AMX 13 105 (francuski), XM551 Sheridan (američki), Rheinmetall Panzerwagen (nemački) i WZ-132-1 (kineski). Vidjećemo kako će ova nova vozila uticati na igru.

td

Sandbox server

Pored svega ovoga nastavlja se sa Sandbox serverom koji bi trebalo da da neke odgovore na to u kom smjeru dalje razvijati igru. Prvi dio ovog testiranja će obuhvatiti rikošet mehaniku koja je bila najavljena za 9.17 patch ali je povučena, a možda će biti ubačeno i da granata gubi na probojnosti u zavisnosti od daljine mete jer sada lovci i srednji tenkovi lako probijaju dobro oklopljena vozila bez obzira na udaljenost.

Druga faza će obuhvatiti testiranje mehanike za promjenu artiljerije, možda će čak biti uvedeno i da se artiljerija zakuca neko vrijeme nakon što je pogodi granata (stun/shellshock). Možda će biti ubačen i alternativni mod nišanjenja. S druge strane biće testirane i nove potrepštine koje ćete moći da koristite i više puta u toku bitke.

Kako će se sve ovo odraziti na igru još ostaje da se vidi ali za sada dejluje da iz Wargaminga poprilično slušaju šta im sami igrači govore. Koliko će to efikasno uspjeti da sprovedu u djelo ostaje da se vidi.

Portal Analitika