Društvo

Uspješno završena obuka:  PJP spremna da odgovori na sve bezbjednosne izazove

Službenici Posebne jedinice policije (PJP) Uprave policije MUP-a uspješno su završili Združenu kombinovanu vježbu i obuku sa pripadnicima specijalnih snaga Sjedinjenih Američkih Država, koja je održana u Crnoj Gori, saopšteno je iz UP.
Uspješno završena obuka:  PJP spremna da odgovori na sve bezbjednosne izazove
Portal AnalitikaIzvor

Obuka je održana od 01. do 22. decembra 2016. godine, a realizovana je u organizaciji Programa za pružanje pomoći u krivičnim istragama Ministarstva pravde SAD  (ICITAP) i američke ambasade,  kao nastavak kvalitetne profesionalne saradnje, a u cilju održanja interoperabilnosti oružanih formacija SAD-a i Crne Gore.

Obuku su sproveli instruktori Oružanih snaga SAD-a, a odnosila se na vještine borbenog gađanja, sanitetsku obuku, borbu u bliskom prostoru (CQB), taktiku manjih jedinica, kao i na planiranje misija.

obuka-pjp-i-os-sad-3

“Tokom obuke policijski službenici PJP obnovili su i unaprijedili znanja i vještine iz navedenih oblasti, kako bi u budućnosti mogli odgovoriti na sve bezbjednosne izazove, a posebno kada je u pitanju borba protiv terorizma”,saopšteno je iz UP.


Na završnoj svečanosti, u ime jedinice, komandant PJP-a Dragan Blagojević je iskazao zahvalnost Operativnom odredu specijalnih snaga SAD-a na sprovedenoj obuci, kao i savjetniku ICITAP-a Frenku Herbertu na podršci koju ICITAP u kontinuitetu pruža jedinici.

Šef kancelarije za odbrambenu saradnju SAD-a Albert Geis je izrazio zahvalnost na saradnji i čestitao crnogorskoj policiji i direktoru Slavku Stojanoviću na uspješno realizovanoj obuci.

Portal Analitika