Društvo

Islamska zajednica uređuje muslimansko groblje na Cijevni

Odbor Islamske zajednice Podgorice donio je odluku da otpočne projekat uređenja Muslimanskog mezarja Cijevna koje podrazumijeva izgradnju ograde, parking mjesta i kultivaciju zelenih površina u neposrednoj blizini postojeće gasulhane.
Islamska zajednica uređuje muslimansko groblje na Cijevni
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Odbor (Medžlis) se zahvalio članu Sulejmanu Alivodiću koji je kao nosilac te inicijative obezbjedio idejno rješenje za uređenje svih pojedinačnih segmenata te lokacije, značajne za sve muslimane u Crnoj Gori.

Glavni imam za Podgoricu i Nikšić, Džemo Redžematović je rekao da sredstva za realizaciju tog projekta nijesu u cijelosti obezbjeđena.

„Zato pozivam svu našu braću i prijatelje da sredstva doniraju uplatama na žiro račun broj 907-53001-03 kao i devizni račun SWIFT CODE: MNBAMEPG IBAN ME25530003050018172568 kod NLB Banke AD Podgorica a koji je otvoren isključivo za tu namjenu“, kaže se u saopštenju Redžematovića.

On je rekao da su, iako se u vezi tog projekta još nijesu obraćali za podršku službama Glavnog grada, sigurni, da ukoliko bude potrebe, ni ona neće izostati.

„Nadam se da će sva naša braća širom Crne Gore i u dijaspori, vođeni primjerom uvažene porodice Alivodić i članova Medžlisa Islamske zajednice Podgorica, u skladu sa sopstvenim mogućnostima dati svoj doprinos da ovako značajan objekat dobije novo lice koje neupitno zaslužuje“, kazao je Redžematović.

To je, kazao je on, obaveza prema precima koji tamo počivaju i zavještanje generacijama potomaka koje će se rađati u Crnoj Gori i o djelima donositi sud u vremenu koje dolazi.

MINA

Portal Analitika