Crna hronika

Herceg Novi: U stanu pronađene tri puške u ilegalnom posjedu

Policija je danas pretresom stana i drugih prostorija N.L. (71) iz Herceg Novog pronašla i oduzela tri komada vatrenog oružja – tri puške u ilegalnom posjedu. Oružje je oduzeto a protiv lica slijedi podnošenje krivične prijave.
Herceg Novi: U stanu pronađene tri puške u ilegalnom posjedu
Portal AnalitikaIzvor

 „Naime, službenici CB Herceg Novi su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje na suzbijanju nelegalnog držanja i nošenja oružja i municije, a uz prethodnu saglasnost državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom i shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, danas izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.L. u naselju Baošići“, saopštavaju iz Uprave policije.

Pretresom su pronađene dvije puške „M–48“, tzv. bokerice, za koje N.L. ne posjeduje oružne listove, kao i jedna lovačka puška za koju je istekao rok važenja oružnog lista.

Oružje je oduzeto i biće upućeno na vještačenje u Forenzički centar.

„O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo. Službenici CB Herceg Novi će, shodno izjašnjenju tužioca, krivičnu prijavu protiv N.L. podnijeti u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, zaključuju u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika