Društvo

Euromost: Smanjivanje naknadi za majke će pokrenuti novi masovni egzodus građana sa sjevera

''Najava smanjivanja i ukidanja naknadi za majke i dječijeg dodatka, će odmah nakon nove godine, pokrenuti još jedan masovni egzodus gradjana sa Sjevera, prema Evropskoj Uniji, najviše Njemačkoj, a interesantno je da se sve dešava nakon otvaranja poglavlja za socijalnu politiku i zapošljavanje'', rečeno je iz Euromosta.
Euromost: Smanjivanje naknadi za majke će pokrenuti novi masovni egzodus građana sa sjevera
Portal AnalitikaIzvor

Kako oni navode pitanje je da li je Evropskoj Uniji posebno Njemačkoj u interesu da krene novi masovni odlazak Crnogorskih gradjana prema njihovim državama, jer su se tek jedni dobrovoljno vratili. 

''Isti oni kojima je mnogo obećano samo da se vrate, da bi ih sada očekivao novi još veći ekonomski udar na njihove porodice. Zašto je nekome u interesu da uništava najranjiviju grupu a to su djeca? Interesantno novi zakon o dječijem dodatku još nije stupio na snagu a več planiraju da ga ukidaju,dok se poslanicima u Skupštini Crne Gore povećavaju plate. Sve majke moraju biti svjesne da je jedini način da spriječe dalje ekonomsko uništavanje njihovih porodica, kao i njihovo masovno napuštanje Sjevernog regiona i naše države, izlazak na ulici i iskazivanje nezadovoljstva sa namjerama Vlade i Skupštine Crne Gore'', ističu iz Euromosta.

Prema njihvim tvrdnjama, ako gradjani budu ćutali naročito majke i ne budu iskazali nezadovoljstvo sa novim odlukama Vlade Crne Gore i da je najbolji način napustiti ovu državu i tražiti spas u nekoj drugoj državi,onda je to njihov izbor i onda nemaju razloga da se ljute na najavu Vlade Crne Gore, jer  bi sa njihovom čutnjom,dali podršku mjerama Vlade Crne Gore,ujedno dozvolili da se sprovedu sve najavljene mjere, na štetu i majki njihove djece i porodica.

''Sada nam je već jasno zašto su špijunski kerovi poslednjih deset dana krenuli da napadaju Euromost,gdje su isti ti špijunski kerovi i dalje primjećeni da se sastaju na njihovo omiljeno mjesto u Bijelom Polju'', zaključuje se u saopštenju Euromosta.

Portal Analitika