Politika

Bošković - Atanasiu: Grčka će uskoro ratifikovati Protokol

Ministar odbrane Predrag Bošković primio je danas u posjetu ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori, Sotiriosa Atanasiua.
Bošković - Atanasiu: Grčka će uskoro ratifikovati Protokol
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Atanasiu je naglasio da će njegova zemlja nastaviti snažno da podržava Crnu Goru u finalnoj etapi evroatlantskih integracija. On je najavio da će Republika Grčka u skorijem periodu ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO i izrazio uvjerenje da će dvije zemlje uskoro sarađivati kao saveznici u okviru Alijanse.

Bošković se zahvalio na podršci koju Republika Grčka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na polju obrazovanja crnogorskih kadeta, imajući u vidu da se njih 12 trenutno školuje na grčkim vojnim akademijama. Ministar i grčki ambasador su naglasili da konstantno ulaganje u obrazovanje pripadnika odbrambenog sektora predstavlja preduslov modernizaciji i unapređenju oružanih snaga.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostora za dalje unapređenje saradnje dvije zemlje u okviru postojećih, već sadržajnih odnosa koji se, pored obrazovanja, ogledaju i u zajedničkim obukama i razmjeni iskustava između mornarica i vazduhoplovstava dvije zemlje.

Portal Analitika