Crna hronika

UP: Lišen slobode u zasjedi u Vusanju, oduzeto 11 kilograma skanka

Službenici Uprave policije MUO-a su juče u zasjedi u mjestu VUsanje (Opština Gusinej), lišili slobode albanskog državljanina koji je, kako se sumnja, neposredno prije toga iz Albanije na teritoriju Crne Gore prokrimjučario 11 kilograma skanka.
UP: Lišen slobode u zasjedi u Vusanju, oduzeto 11 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

''Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, juče, 21.12.2016. godine oko 15,30 časova, postavili zasjedu u mjestu Vusanje, a ubrzo nakon toga primijećeno je lice koje se kretalo makadamskim putem noseći prteni džak. Lice, F.B. (22) iz Kernaje – Republika Albanija, je zaustavljeno i kontrolisano. U džaku je pronađena pvc kesa sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 10.770 grama'', navodi se u saopštenju UP.

skank-1

Kako oz UP navode, F.B. je lišen slobode. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem džavnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

''Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je F.B. prokrijumčario skank u Crnu Goru radi dalje prodaje. Osumnjičeni F.B. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavjanje u promet opojnih droga'', zaključuje se u saopštenju.

Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika