Tenis

Serena: Da sam ja muško...

Najbolja teniserka planete (mada je završila godinu kao druga na WTA listi iza Njemice Angelik Kerber), Serena Vilijams smatra da su žene u svijetu sporta zapostavljene, a da ona to najbolje osjeća po tome što je mnogi i dalje na smatraju za najboljeg atletu svijeta.
Serena: Da sam ja muško...
Portal AnalitikaIzvor

"Da sam muško, mislim da bi se odavno razmišljalo o tome da li sam najbolji sportista na svijetu ili ne. O tome bi se razmišljalo još prije šest, sedam, osam godina. Bio, crn nema veze. Da sam muško, odavno bismo o tomerpričali, ali pošto sam žensku tu je čitav niz socijalnih problema i kočnica", smatra snažna Amerikanka.

Mlađa od dvije sestre Vilijams je zbog građe, prije svega nevjerovatne muskulature često smatrana androgenom (muškaračom), što je uticalo i na njeno ponašanje.

"Nekada se nisam osjećala ovako nevjerovatno dobro u mom tijelu pošto sam smatrala da sam previše jaka. A onda sam shvatila da mi je ovo moje tijelo donijelo mnogo uspjeha i dovelo me u situaciju da budem fantastična teniserka. I kome je onda prejako? Meni svakako nije", jasna je 35-godišnja igračica.

Serena je prvo mjesto na WTA listi držala čitavih 309 sedmica, a osvojila je i nevjerovatnih 38 grend slem pehara, 22 u singlu i 14 u dublu i dva u miksu.

Portal Analitika