Fudbal

Šapekoenseu uručen trofej pobjednika Kupa Južne Amerike

U štabu Komebola, južnoameričkog pandana Uefe, održana je ceremonija žrijeba i dodjela priznanja i pehara za ovu godinu.
Šapekoenseu uručen trofej pobjednika Kupa Južne Amerike
Portal AnalitikaIzvor

Naravno, cio događaj je bio u sjenci velike nesreće koja je pogodila brazliski klub Šapekoense, koji je ostao bez gotovo svih igrača, uprave i stručnog štaba kada je 28. novembra pao avion u blizini Medeljina koji ih je prevozio na prvi meč finala Kopa Sudamerikane.

Kao što je ranije dogovoreno, a na prijedlog drugog finaliste, kolumbijskog Atletiko Nasionala trofej ide u Šapeko. Njega je na ceremoniji u Lukeu u Paragvaju preuzeo novi predsjednik Velikih zelenih, Plinio David de Nes Filjo. Trofej za fer-plej očekivano je završio u vitrini Atletiko Nasionala kojem se u emotivnom govoru posebno zahvalio prvi čovjek Šapea.

Šapekoense je u izvučen u Grupu 7 narednog izdanja Kupa Južne Amerike u kojoj se nalaze još i urugvajski Nasional, argentinski Lanus i Zulija iz Venecuele. Brazilski klub novu sezonu otvara 29. januara protiv Žojvenila u okviru prvog kola brazilske Primere, a četiri dana nakon održavanja humanitarnog susreta Brazila i Kolumbije posvećenog porodicama žrtava.

Inače, Šapekoense je juče doveo i prva pojačanja za narednu sezonu, a to su Dodo (došao na pozajmicu iz Atletiko Mineira), kao i dva golmana Elijas (Đuventude) i Daglas Groli(Kruzeiro).

Portal Analitika