Košarka

Bošković pred Celje: Da se revanširamo za poraz u prvom krugu

Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici protiv Celja utakmicu posljednjeg, desetog kola B grupe WABA lige.
Bošković pred Celje: Da se revanširamo za poraz u prvom krugu
Portal AnalitikaIzvor

Slovenački tim prvi međusobni duel u Celju dobio je poslije tri produžetka, 83:79, a u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja ostvario je šest pobjeda i poraz.

Budućnost ima pobjedu manje i poraz više.

Po dva puta savladala je makedonski Badel (76:53 i 71:40) i Crvenu zvezdu (76:61 i 81:74), a jednom bugarsku Montanu (67:46), od koje je i poražena (88:85). 

Trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, kazao je da podgorički tim očekuje težak meč. 

"Celje nas je savladalo u prvom krugu i to nakon tri produžetka, što pokazuje da se radi o izuzetno borbenoj ekipi. Pokušaćemo da im se revanširamo", rekao je Bošković na konferenciji za novinare. 

On je kazao da ekipa posljednja dva mjeseca ima velikih problema sa povredama.

"Konkretno za meč protiv Celja ne samo da ne znamo ko će sve moći da nastupi, već i igračice koje izlaze iz povreda pitanje je koliko će moći da pruže. Utakmica je specifična, jer pobjeda donosi prvo mjesto u grupi. Celje je u dobroj formi, za razliku od nas koji imamo dosta problema i na samom treningu zbog brojnih povreda. Bez obzira na probleme daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu", rekao je Bošković.

Centar Biljana Stjepanović, kazala je da Celje ima mladu, ali veoma talentovanu ekipu. 

"Borbene su, igraju agresivno cijeli meč. Moramo odigrati našu igru, ispoštovati zahtjeve trenera i nadam se da možemo slaviti", rekla je Stjepanović.

Prema riječima beka Nikoline Babić, protivnik podgoričkog tima je kvalitetna i agresivna ekipa.

"Znamo dosta o Slovenkama. Radi se o agresivnoj ekipi, koja igra svih 40 minuta borbeno. Na nama je da damo maksimum, da im odgovorimo još agresivnijom igrom. U Celju nijesmo imali sreće, ali nadam se da će ona ovog puta biti na našoj strani i da ćemo pobjedom završiti prvu fazu", kazala je Babić.

Duel u sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore počeće u 19 sati.

Portal Analitika