Ostalo

Zlatičanin nakon priznanja od novinara: Nijesam sumnjao u vaš izbor

Profesionalni bokser Dejan Zlatičanin najbolji je sportista Crne Gore u 2016. godini, u tradicionalnom 62. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).
Zlatičanin nakon priznanja od novinara: Nijesam sumnjao u vaš izbor
Portal AnalitikaIzvor

Zlatičan je priznanje zaslužio osvajanjem titule profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC. On je 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije. 

Zlatičanin se u Los Anđelesu priprema za odbranu titule šampionskog pojasa i borbu protiv Amerikanca Majkija Garsije, 28. januara u Las Vegasu. On se u video poruci zahvalio novinarima na izboru za sprtistu Crne Gore.

"Nijesam ni sumnjao u vaš izbor. Znam da vi najbolje znate i cijenite ono što radim. Hvala vam puno", kazao je Zlatičanin.

Njegov menadžer, Milorad Martinović, kazao je da su sportski novinari jedini kompetentni da prepoznaju i proglase sportistu Crne Gore.

"Priznjanje nam mnogo znači. Znači Dejanu koji će 28. januara odbraniti pojas. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti taj uspjeh", kazao je Martinović.

proslava211216-2

Zlatičanin je u anketi dobio 75 glasova. Atletičarka Kristina Rakočević dobila je šest, a karatistkinja Marina Raković tri glasa. Po jedan glas novinara dobili su vaterpolisti Miloš Šćepanović i Vjekoslav Pasković, fudbaler Stefan Savić, bokser Predrag Radošević, automobilista Miloš Asanović, košarkašica Jelena Dubljević i košarkaši Nikola Vučević i Radomir Marojević iz Teoda. 

Najbolji novinar u izboru USN je Dejan Panić iz Dana, a najbolji mladi novinar Aleksandar Popović iz Dnevnih novina. Najbolji dopisnik je Alen Džakić iz Pljevalja, saradnik Radija i Televizije Crne Gore i TV 777. U anketi su učestvovala 92 člana Udruženja. 

Udruženje je za izuzetne sportske rezultate u 2015. godini specijalna priznanja dodijelilo Kristini Rakočević, Marini Raković, Dragani Konjević, Stefanu Vukotiću, Vuku Dragutinoviću, Dejanu Vukčeviću, Milošu Kovčeviću, Radmilu Baraninu i Marijani Goranović.

Specijanu plaketu dobili su dugogodišnji novinari Dino Tuzović i Branko Vujisić, psihoterapeut Veselin Pliletić. Nagrađeni su i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

Predsjednik USN, Veselin Drljević, kazao je da nije bilo sportskih rezultata kakve je javnost očekivala.

"Nije bilo rezultata kakvih smo očekivali, ali su neki sportsti ostvarili uspjehe za ponos. Nadam se da će ih u narednoj godini biti još više",kazao je Drljević. 

Dekan Faklteta za sport i fizičko vaspitanje, u čijem prostorijama je i održana svečanost, Stevo Popović, kazao je da je svrha njihovog rada promocija nauke i istraživanje u sportu, sa posebnom pažnjom da se približi široj, a ne samo sportskoj populaciji. 

Na svečanosti su uručene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su diplomirali u posljednjih šest mjeseci.

Portal Analitika