Fudbal

Murinju ugovor do 2025. godine, prva želja Grizman

Vlasnici Mančester Junajteda, američka braća Glejzer, procijenili su poslije niza sastanaka sa ljudima u i oko kluba da je Portugalac Žoze Murinjo pravi čovjek na pravom mjestu i da mu je potrebno samo dati malo vremena da napravi ekipu po svojim željama. Bez obzira kakav rezultat bude ostvario ove sezone, ističu svi na Ostrvu, Murinjuće dobiti ponudu za produžetak ugovora koji je ljetos potpisao. Tad je saradnju oročio do juna 2019, ali Glejzeri i svi u gradu tekstila uvjereni su da od njega neće naći boljeg i spremni su da pred dokazanog stručnjaka stave ugovor do 2025. godine.
Murinju ugovor do 2025. godine, prva želja Grizman
Portal AnalitikaIzvor

Murinjo je, poslije dolaska na Old Traford, već potrošio 185.000.000 eura, za transferi Erika Baija (Viljareal), Henrika Mhitarijana (Borusija Dortmund) i Pola Pogbe (Juventus), upravo zbog njega je u Premijer ligu stigao i Zlatan Ibrahimović, međutim, koliko god djelovalo da je u posljednjih nekoliko utakmica uhvatio zalet, opšti je utisak da to još nije onaj Mančester u skladu sa tradicijom i navijačkim zahtjevima. Zato je, pišu Britanci, Žoze riješio da dodatno ojača svoj tim. Transfer Benfikinog štoper Viktora Lindelefa je pratično već gotova stvar i on dolazi u januaru, a za ljeto se sprema još jedna bomba.

Riječ je o Antoanu Grizmanu, napadaču Atletiko Madrida, za koga je Murinjo ponudio čak 70.000.000 eura. S tim da Francuz ne bi odmah na Teatar snova već bi njegov dolazak bio realizovan u ljetnjem prijelaznom roku.

Prema tvrdnjama ljudi dobro upućenih u zbivanja u Mančester junajtedu, Specijalni je šefu skaut službe rekao da mu je potreban fudbaler koji će da poveže vezni red i napad, jer tu vidi glavnu boljku sadašnjeg sastava. Dakle, „desetka“ u izvornom obliku. Bez obzira što je taj broj već godinama na dresu kapitena Vejna Runija, jasno je da je engleski reprezenativac u osnovi napadač - i to je osnovni razlog što Žoze traži oslonac u ofanzivnom dijelu tima.

Portal Analitika