Društvo

UDG domaćin i organizator dvije međunarodne konferencije

U kontekstu dalje internacionalizacije, Univerzitet Donja Gorica će, tokom aprila i maja mjeseca sljedeće godine, biti domaćin dvije međunarodne konferencije koje će okupiti preko 500 učesnika iz cijelog svijeta.
UDG domaćin i organizator dvije međunarodne konferencije
Portal AnalitikaIzvor

''Prva međunarodna konferencija će okupiti veliki broj poznatih kompanija, kao i univerziteta iz Baltičkih zemalja, ali i Istočne i Centralne Evrope i ona predstavlja 15-tu godišnju konferenciju Baltičke asocijacije menadžera. Ove godine ona će se održati u Crnoj Gori. UDG kao član Baltičke asocijacije menadžera, biće domaćin, čemu je prethodilo učešće rektora i UDG delegacije na prethodnoj konferenciji koja je održana u Minsku u aprilu mjesecu tekuće godine. Konferencija traje 3 dana (26-28. aprila 2017. godine)'', navodi se u saopštenju univerziteta.

Tema konferencije će biti ''You do not have to be BIG to be successful''. 

''Baltička asocijacija menadžera je nastala 2002. sa ciljem kreiranja regionalne mreže koja je inicirana od strane univerziteta, poslovnih škola, profesora i profesionalaca iz baltičkih i dugih zemalja. U okviru pomenute konferencije biće izvršena i prezentacija PRODE projekta. PRODE Laboratorija za dizajn proizvoda, koja je finansirana kroz projekat INVO, a nalazi se u fazi komercijalizacije, će imati posebne koristi od stavova, iskustava učesnika konferencije, ukorijenjene u različitim sferama biznisa i inovacija'', dodaje se u saopštenju.

Druga konferencija se organizuje u saradnji sa Istanbul Zaim Univerzitetom, Bandirma Univerzitetom i Međunarodnim Univerzitetom iz Sarajeva pod nazivom ''Mediteranska ekonomija, kultura, arhitektura i bezbjednost''. 

''Konferencija će biti održana od 19. do 21. maja 2017. godine na UDG. Ovim putem pozivamo širu akademsku, profesionalnu i društvenu javnost da se detaljnije oko konferencija informiše na site UDG www.udg.edu.me'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika