Turizam

Naljepše spajanje kopna i mora dogodilo se na crnogorskoj obali

Časopis Timelles Travels iz Velike Britanije koji je namijenjen ljubiteljima putovanja u svom zimskom izdanju piše o Crnoj Gori. Člankom pod imenom "Vikend u Crnoj Gori" autor teksta Andrew Day dočarava čitaocima svoje utiske sa vikend putovanja koje je proveo u našoj zemlji.
Naljepše spajanje kopna i mora dogodilo se na crnogorskoj obali
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„U trenutku nastanka naše planete naljepše spajanje kopna i mora dogodilo se na crnogorskoj obali. Obilje bisera prirode rasuto je po ovom području„ na slikovit način piše Day. 

Perast opisuje kao gradić koji oslikava 18 vijek sa prelijepim palatama u venecijanskom stilu, odbrambenim kulama i raskošnim trgovačkim kućama koje pričaju priču o bogatoj pomorskoj prošlosti grada.

Autor je u tekstu pisao i o Kotoru: „Ako je zaliv u obliku leptira, onda se na vrhu krila odmah iza Perasta nalazi Uneskom zaštićen grad Kotor sa njegovim lavirint ulicama i trgovima koje nose šarmantna imena kao što su Trg salate ili Trg od brašna„

On je tokom svog putovanja imao priliku i da posjeti Nacionalni park Lovćen I obiđe Njegošev mauzolej: „Ono što je Šekspir za Englesku, to je Njegoš Crnoj Gori. On je princ bišop, diplomata ali je najviše cijenjen zbog svojih  pjesničkih dostignuća“.

Portal Analitika