Crna hronika

U Budvi nađen sumnjivi motor sa lažnim tablicama

U Budvi je juče zavladala panika i opsadno stanje nakon što je policija, na osnovu operativnih podataka kriminalističke policije tamošnjeg CB-a, u blizini Starog grada pronašla napušteni motocikl koji je, kako je kasnije utvrđeno, imao falsifikovane tablice, pišu Dnevne novine.
U Budvi nađen sumnjivi motor sa lažnim tablicama
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Povod za sumnju da je riječ o ozbiljnoj kriminaloj organizaciji a ne slučajno ostavljenom dvotočkašu dodatno je podgrijao podatak da je na stotinjak metara vazdušne linije, prije mjesec dana pronađen motocikl koji je, kako se sumnja, trebalo da posluži za ubistvo Marka Ljubiše, zvanog Kan, koji je u javnosti prepoznat kao član barsko-budvansko-škaljarske grupacije, ali i blizak prijatelj nedavno ubijenog Budvanina Đorđa Borete.

Kada su se inspektori uvjerili da su ih operativna saznanja dovela na konkretan trag, na rivi u blizini lokala Hemingvej razvukli su traku za uviđaje i krenuli u dalje istraživanje. Ubrzo je utvrđeno da su plastične tablice na motoru improvizovane, ručno rađene te da se registarski broj vodi na motocikl “taizhou city kaitong”, sive boje. Za taj originalan broj registracija je, kako je provjerama utvrđeno, istekla 2009. godine.

Po završenom uviđaju, forenzičarima je povjerena analiza motora kojom će se utvrditi tragovi i eventualna veza sa nedavnim dvostrukim ubistvom u Bečićima i motorom u kojem je prije mjesec dana na Vidikovcu iznad hotela “Avala” zatečena zolja.

Taj motor policija je pronašla slučajno, a kasnija istraga je pokazala da je riječ o “kroseru” koji je krajem septembra ukraden u Tivtu, a trebalo je da ga preuzmu dvije osobe, najvjerovatnije sa područja Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na motoru je tada pronađena kaciga, u prtljažniku motora nalazio se ručni raketni bacač-zolja, koji je bio umotan u muške farmerke, a pored zolje dvije fantomke i dvije flašice sa benzinom, koje bi služile za ustaljen metod uništenja predmeta i tragova poslije izvršenog krivičnog djela paljenje motora i drugih predmeta.

Dvadesetak dana kasnije, u Bečićima se dogodilo ubistvo Budvanina Đorđa Borete i slučajne žrtve dr Dragana Zečevića, a istražnim radnjama je utvrđeno da je zolja nađena na motoru kod “Avale” direktno povezana sa predmetima zaplijenjenim u garaži stambene zgrade u naselju Potkošljun, koja je koristila za skrivanje skutera i drugih sredstava upotrijebljenih u toj likvidaciji.

Dnevne novine

Portal Analitika