Crna hronika

Tragovi ponovo vode do "kavačana"

Istraga i dosadašnja saznanja kojima policija raspolaže u slučaju postavljanja eksplozivne naprave na automobilu Podgoričanina Marka Martinovića vode u pravcu vođa takozvanog kavačkog kriminalnog klana, saznaje Pobjeda.
Tragovi ponovo vode do "kavačana"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Eksplozivna naprava podmetnuta prekjuče nešto prije 18 sati u dijelu grada Preko Morače, naočigled brojnih prolaznika i u blizini četiri škole, nastavak je rata koji godinama unazad plamti između dvije kriminalne grupe iz Kotora - „kavačana“ i „škaljaraca“.

To je Pobjedi saopšteno iz više izvora bliskih istrazi, koji napominju da je moguće očekivati dalji nastavak obračuna, sa još žrtava.

Prema prvim nalazima, eksplozivna naprava na automobilu bila je pogrešno postavljena, pa je Martinović preživio, uz opekotine i dvije rane od rasprsnutih djelova automobila.

Činjenica da je vatra zahvatila gornji dio Martinovićevog tijela ukazuje da su napadači pogrešno usmjerili pravac eksplozivnog udara. Martinović je, nakratko, nekih desetak minuta, parkirao automobil ispred obližnje sportske kladionice, preko puta zgrade u kojoj se nalazi Komunalna policija u Ulici Vasa Raičkovića.

Dvojica napadača, koji su pomno pratili Martinovićevo kretanje, očito nijesu imali dovoljno vremena da pravilno postave eksploziv. Prema svjedočenju očevidaca, prvo što su vidjeli bio je - čovjek u plamenu.

Dok su spašavali čovjeka, automobil u plamenu je nastavio da klizi ulicom, a onda je odjeknula snažna eksplozija. Kako su brojne izjave očevidaca donekle kontradiktorne, tek će se vještačenjima narednih dana utvrditi da li je došlo do eksplozije pa požara, ili je prvo izbio požar, koji je doveo do eksplozije.

Martinović je zbog opekotina primljen u Centar za plastičnu hirurgiju i pod stalnim je nadzorom ljekara, a o njegovoj bezbjednosti u Kliničkom centru se brinu pripadnici Uprave policije.  

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika