Region

Porodica iz Albanije švercovala 39 kg heroina

Policija je na prelazu Horgoš na granici Srbije sa Mađarskom, zaplijenila više od 39 kilograma heroina i uhapsila tri albanska državljanina u čijem automobilu je ta droga nađena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Porodica iz Albanije švercovala 39 kg heroina
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave carina ranije je navedeno da je prilikom redovne kontrole na izlazu iz zemlje u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, u ponedjeljak zaustavljen automobil „nisan“ albanskih registarskih oznaka, kojim je troje albanskih državljana putovalo iz Albanije ka Mađarskoj. Radi se najverovatnije o porodici. Automobil je izdvojen za detaljnu kontrolu, pa je najprije u podu ispod patosnice ispred suvozačkog sedišta primijećena metalna ploča koja nije fabrička.

2012auto1Kada je skinuto suvozačko sjedište i otvorena pomenuta naknadno umetnuta ploča, u šupljini poda vozila je uočeno pet paketa obmotanih žutom ljepljivom trakom, koji su oblikom i načinom pakovanja ukazivali na to da se radi o nekom narkotiku, i jedan paket bijele boje takođe sumnjivog sadržaja. Između paketa su se protezali žica i kanap, čija namjena u prvom trenutku nije bila poznata.

Iz bezbjednosnih razloga dalja kontrola bila je obustavljena do dolaska kontra-diverzione ekipe MUP-a, dok je policija obezbijedila lice mjesta.

Policija je saopštila da je albanskim državljanima S. C, B. C. i I. C. određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da su krijumčarili narkotike.

Izvor i foto: Blic/Tanjug, Beta/MUP

Portal Analitika