Politika

Marković ponovo poziva opoziciju na dijalog

Crnogorski premijer Duško Marković ponovo je pozvao opoziciju na dijalog u vezi sa njihovim povratkom u parlament, poručujući istovremeno da se neće iscrpljivati u slanju tih poruka.
Marković ponovo poziva opoziciju na dijalog
Portal AnalitikaIzvor

On je, govoreću u Prirednoj komori Crne Gore, kazao da ne želi da zaobiđe činjenicu koja, direktno ili indirektno, utiče na biznis privrednika, a tiče se političkog ambijenta u državi koji je opterećen bojkotom rada u parlamentu od opozicionih stranaka. 

Logično je, kaže on, da se taj nepovoljan ambijent preliva i na vaš biznis. 

„Svjesni smo toga i već više puta u posljednjih mjesec dana upućivali smo jasnu poruku da smo spremni na dijalog sa opozicijom, u cilju prevazilaženja problema i njihovog povratka u parlament. Činim to i danas, sa ovog važnog mjesta. Istovremeno, veoma jasno kažem da se nećemo iscrpljivati u slanju tih poruka“, kazao je Marković. 

On je rekao da imaju obavezu da svakodnevno predano rade na ispunjavanju ključnih ciljeva – ulazak u NATO i dinamiziranje i ubrzanje pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom.

Prema njegovim riječima, pred ovom Vladom su i zahtjevne ekonomske odluke. 

„Zbog toga, iscrpljivati se u slanju poruka ako one ne dolaze na pravi način do onih koji treba da ih čuju postaje iluzorno“, kazao je Marković. (Mina)

Portal Analitika