Kultura

DEUS: Nova knjiga Danila Burzana

Knjiga „Istorija Podgorice - hronologija događaja“ Danila Burzana biće sjutra promovisana u Kosoj sali Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ od 19 časova, u okviru programa Decembarske umjetničke scene 2016.
DEUS: Nova knjiga Danila Burzana
Portal AnalitikaIzvor

Na promociji će govoriti: prof. dr Radoje Pajović, publicista Husein Ceno Tuzović, mr Nela Savković-Vukčević i autor, dok će u programu nastupiti i mlada flautistkinja Dina Nikolić.

- Novo kapitalno djelo Burzana na 485 strana donosi devet poglavlja o istoriji Podgorice. Autor je na ovom projektu radio više od četiri godine, a recenzenti knjige su dr Radoje Pajović i prof. Husein Ceno Tuzović - navodi se u najavi ove promocije.

Danilo Burzan dugogodišnji je novinar i autor brojnih publikacija i knjiga, nekadašnji urednik Radio Titograda i Radija Crne Gore, osnivač prve crnogorske novinske agencije Montenafaks i nekadašnji predśednik Profesionalnih novinara Crne Gore. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, uključujući i priznanje za životno djelo Turističke organizacije Podgorica za knjigu „Podgorički toponimi i znamenja“.

K.J.

Portal Analitika