Društvo

Bošković sa Močnikom: Značaj daljeg unapređenja odbrambene saradnje Crne Gore i Slovenije

Ministar odbrane Crne Gore mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u našoj zemlji, Mitjom Močnikom.
Bošković sa Močnikom: Značaj daljeg unapređenja odbrambene saradnje Crne Gore i Slovenije
Portal AnalitikaIzvor

Močnik je Boškoviću prenio čestitke ministarke odbrane Republike Slovenije Andreje Katič na preuzimanju nove dužnosti, uz uvjerenje da će do sredine naredne godine Crna Gora postati član Alijanse u punom kapacitetu. On je kazao da Slovenija snažno podržava evroatlantski put Crne Gore i da će zvanična Podgorica i ubuduće imati kontinuiranu podršku te zemlje u procesu evropskih integracija.

Ministar Bošković je zahvalio ambasadoru Močniku na dosadašnjem angažmanu i saradnji, koji su doprinijeli unapređivanju odnosa dvije zemlјe, naglašavajući značaj podrške Slovenije, koja je u procesu dosadašnjih evroatlantskih integracija dva puta bila kontakt zemlja Crne Gore za NATO. On je naglasio doprinos savjetnika za odbranu Republike Slovenije, koji sa radnim timom u Ministarstvu odbrane Crne Gore intenzivno radi na donošenju novih planova vojne integracije naše zemlje u NATO.

Bošković i ambasador Močnik su se saglasili da su odnosi između dvije zemlјe primjer uspješne saradnje u regionu. Tokom razgovora posebno je istaknut značaj dalјeg unapređivanja  odbrambene saradnje Crne Gore i Slovenije. Naglašena je i uloga Crne Gore u regionalnim inicijativama, kao i razmjena iskustava sa zemljama koje su pokazale jasnu namjeru ulaska u procese evroatlantskih integracija.

Portal Analitika