Crna hronika

Martinović obezbjeđivao osobe sa kriminalnim dosijeima (VIDEO)

Marko Martinović (38) iz Podgorice za dlaku je izbjegao smrt kada je juče, nešto prije 18 sati, pod još nerazjašnjenim okolnostima, došlo do eksplozije, a onda i požara u njegovoj „opel astri“, smo što je sjeo u vozilo i okrenuo ključ u bravi.
Martinović obezbjeđivao osobe sa kriminalnim dosijeima (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

On je, kako je Pobjedi potvrđeno u policiji, posljednjih godina bezbjednosno interesantna osoba. Nekada je radio u Specijalnoj jedinici policije, napustio je i posvetio se obezbjeđivanju osoba sa kriminalnim dosijeima.

Kako tvrde Pobjedini izvori, Martinović je u bliskim, prijateljskim vezama sa kotorskom grupom „škaljaraca“, a navodno je obezbjeđivao i braću Jovicu i Igora Vukotića, koji slove za vođe ove kriminalne organizacije. U nekoliko navrata je privođen i podnošene su prijave protiv njega, ali nijedan od tih postupaka nije okončan.

Prije četiri godine hapšen je zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi u diskoteci „Madam Koko“ u Tivtu. Za ovaj slučaj sudi se njemu i braći Vukotić, a postupak je u toku, ali se oni, kako tvrde naši nezvanični sagovornivci, ne pojavljuju na ročištima.

Prije tri godine policija je u njegovom vozilu pronašla oružje, ali je nakon saslušanja kod tužioca, pušten na slobodu. Prije dvije godine hapšen je zbog sumnje da je sa još dvije osobe kamenovao zgradu albanske Ambasade u Podgorici.

Još jedna slučajnost?

Skoro identičan događaj zbio se prije dvadeset dana u Baru, kada je, takođe, pod sumnjivim okolnostima došlo do požara u vozilu Baranina Alana Kožara, a onda i eksplozije. Blindirani „mercedes“ zapalio se u vožnji.

Danima ranije bio je parkiran u garaži i pod video nadzorom, što je dodatno zbunilo policiju. Posebno što je riječ o blindiranom automobilu sa petim stepenom zaštite. Do danas se ne zna što je izazvalo požar i eksploziju.

 

 

Video: Podgorički vremeplov

Portal Analitika