Politika

Demokrate i DF u Budvi hoće po pola gradonačelničkog mandata, ali niko neće da bude drugi!

Prošla su i dva mjeseca od izbora, a Budva i Kotor nijesu dobili vlast! Umjesto konstituisanja nove uprave, svako malo stižu najave da će se to desiti “uskoro”, “do kraja sedmice”…
Demokrate i DF u Budvi hoće po pola gradonačelničkog mandata, ali niko neće da bude drugi!
Portal AnalitikaIzvor

Izjalovila se, tako, i najava lidera budvanskih demokrata da će “prijestonica turizma” najdalje za vikend raščiniti garnituru DPS.

Prema izvorima portala Antena M, nakon više neuspjelih pokušaja da se pronađe model koji bi bio prihvatljiv za sve buduće činioce vlasti u Budvi, načelno je dogovoreno da se karte ponovo promiješaju ispočetka.

To je podrazumijevalo da se sve funkcije ponovo nađu na stolu, uključujući gradonačelnika i predsjednika SO.

Najvažniji momenat u novom pristupu trebalo je da bude saglasnost o rotiranju gradonačelnika (predsjednika SO, još nekih bitnih resora…?) nakon dvije godine! To, praktično, znači da bi Dragan Krapović i Marko Carević prepolovili četvorogodišnji mandat na čelu Budve!

No, kad je izgledalo da je formula pronađena, zapelo je na pitanju ko će prvi koristiti svoju polovinu mandata !? Prema saznanjima portala Antena M, od prošle sedmice stvari ne mrdaju sa mrtve tačke, jer ni Demokrate ni DF neće da popuste i pristanu na «drugo poluvrijeme» vlasti.

Demokratama i DF-u u Kotoru fali pravih Kotorana

Stvari se ne pomjeraju bitnije ni u Kotoru, mada tamo smjena stare garniture ima prilično paradoksalan momenat: predstavnik SDP često na sjednice opozicione četvorke dolazi nakon završetka radnog vremena, na mjestu – potpredsjednika opštine! Ispada da je gospodin Branko Nedović do ručka vlast, a poslije ručka opozicija!?

U Kotoru, ipak, problem je bitno drugačiji, nego u Budvi.

SNP i SDP su, barem deklarativno, spremne da se odreknu svoga dijela kolača i manjinski podrže novu upravu. “Ispod” takvoga zvaničnoga stava dvije stranke, navodno, ključa dosta pojedinačnih interesa i lokalnih “specifičnih veza”, bez kojih je nemoguće razumjeti zašto Kotor još nije dobio novo rukovodstvo.

Izvor Antene M tvrdi, još, kako su lokalne Demokrate i DF svjesni da ne raspolažu kadrom koji bi impresionirao Kotorane, barem ne one izvorne, pa ponudu SDP i SNP doživljavaju kao lukav pokušaj njihove diskreditacije!

Kako sada stvari stoje, saglasno je više naših sagovornika, Budva i Kotor doćekaće Novu godinu bez nove vlasti.

Antena M 

Portal Analitika