Politika

Opozicija bez zajedničkog nastupa u Nikšiću i na predsjedničkim izborima

Građanska opozicija koju čine Socijaldemokratska partija, Demos, Demokrate i Socijalistička narodna partija odbilli su prijedlog Demokratskog fronta za zajedničkim predsjedničkim kandidatom na predsjedničkim izborima koji bi trebalo da budu održani 2018. godine, saznaje Pobjeda.
Opozicija bez zajedničkog nastupa u Nikšiću i na predsjedničkim izborima
Portal AnalitikaIzvor

- U okviru platforme Demokratskog fronta stajala je klauzula da bi na predsjedničkim izborima opozicija trebalo da ima jedinstvenog kandidata. Te izbore je kao i one parlamentarne trebalo da priprema koministarska vlada, što je usmeno odbijeno od strane građanske opozicije - rekao je izvor iz Fronta.

Koministri

Koministarska vlada sa DPS-om je neprihvatljiva za Bečićeve demokrate, ali i Socijaldemokratsku partiju i GP URA koji su usmenim putem saopštili predstavnicima Fronta da smatraju da takva vlada nije ustavna. Većina stranaka građanske opozicije izuzev Socijalističke narodne partije je takođe odbila ponudu Fronta da opozicija nastupi na jednoj listi u Nikšiću.

- Ima čak i prijedloga poput nekih iz Socijaldemokratske partije da te izbore bojkotujemo. Što nam naravno ne pada na pamet - rekao je izvor iz Demokratskog fronta. Ideju o jedinstvenom nastupu u Nikšiću javno je podržao predsjednik SNP-a Srđan Milić ali ne i ostatak građanske opozicije. – Treba da se izađe sa jednom listom. Takav nastup opozicije u Nikšiću obezbjeđuje da se pobijedi Demokratska partija socijalista. Naravno, postoje i drugi modeli, ali jedna lista dosadašnje opozicije predstavlja optimalan oblik odgovora na dosadašnju nelegitimnu vlast DPS-a, i dijelom nekih drugih stranaka – rekao je Milić.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika